리리의 이야기♥
L I L Y S E N P A I

안녕하세요


Lily ; TwoEight ; 01 ; +60
BTS | RV | MX | WJSN | PENTAGON | FX
s e m i-h i a t u s

Ig | Twitter

Instagram

감사
Template : Arrien Inspirit
Big Help : L U V
Nice View:Google Chrome
Owner: Lily


rentetan peristiwa hari lahir 2011!! :D
Saturday, 5 November 2011 • 04:27 • 2 comments
assalamualaikum kesayangan nur chenta...sehat??hehe...sekarang..kita melewati tarikh 5 november..maka...cukup lah umur nur chenta 22 tahun 2 hari (tuanya..opsie!haha) ye2 mmang da tua pun...to be honest...i'm not a neverland people...tapi kalau lah dunia neverland tu wujud...teringit juga menjoinkan diri...okay...back to topic...hari lahir nur chenta pada tahun ini jatuh pada waktu kesibukan nur chenta...huaa!!kenapa??? dikala nur chenta bosan menghadap assignment yang menghampiri date-line...roomate lily and jiran bilik merangkap best friend yang juga busy gila dengan assignment masing2 telah membuat kezutan..apakah kezutan itu??haha...seorang sahabat (identiti dirahsiakan..hehe) diminta menjadi role untuk task ini...beliau memanggil nur chenta keluar dari bilik (tujuan:fight) nur chenta pada mulanya mengelak...sebab... pertama: assignment...kedua:cam bau2 je ade orang nak kena kan beta...namun setelah didesak (tak desak sangat lah..desak la jugak) nur chenta menurut...sedang kami berbual (situasi:nak talk face-to-face) datang seorang lagi sahabat untuk meredakan suasana tegang dimana nur chenta mula touching..ceit! (identiti sahabat ini juga dirahsiakan)...dengan segala instinct dihati...nur chenta menoleh kesebelah kanan (ke arah pintu bilik nur chenta dan sahabat2 jiran sebelah)...mereka menyeringai sambil berlari keluar membawa baldi berisi air...sempat juga nur chenta menolak sedikit timba itu..hehe...so fair..semua kena.. (kecuali sahabat pertama,sahabat yang ambil video dan 3 sahabat bilik nur chenta) belum pun sempat melarikan diri...terkena pula serangan kedua...serangan doh...eh??doh ke?? (bahan2 yang diperlukan untuk membuat doh itu ialah: air,hirisan surat khabar,syampoo dan tepung beras!) habis keras rambut aku..haha...tapi..memang rasa bahagia sangat...walaupun sebelum kejadian..nur chenta sangat2 tension dengan kerja bertimbun dan tak sudah2...syukur rasanya...semoga everything running well lepas nie...amin ya allah..:) selepas itu...kami membersihkan diri di block B secara berjemaah (block kami,block A...tak ada air) setelah selesai semua...nur chenta kembali menyambung tugasan...kira2 jam 4pagi...tugasan yang diusahakan selesai di email kepada seorang akak yang juga classmate nur chenta...tugasan kedua untuk subjek financial account tidak dapat diteruskan memandangkan nur chenta tidak langsung berehat sehari suntuk...niat asal ingin bangun pagi ketika roomate lain bersiap ke kelas...memandangkan biasanya bunyi2 pintu bilik serta suara sedikit sebanyak membuka mata nur chenta...tapi hampeh sekali...bunyi ketukan tak dengar..alarm di handphone?pun tak ada effect...sampai lah handphone nur chenta tu mati akibat kehabisan bateri...akhirnya...sekitar 1.30 petang nur chenta tersedar...roomate yang ke kelas telah pun balik...NUR CHENTA MISSED 2 CLASS!! (terasa sangat2 rugi meninggalkan class account! :'( ) kelas selanjutnya..research..jam 5-7 petang..terpaksa nur chenta tinggalkan memandangkan masalah sekiranya nur chenta lambat pulang ke kampung halaman...so..bersiap...makan di cafe ditemani seorang sahabat...ke melaka central ditemani sahabat tersebut...


ok...cerita selanjutnya akan bersambung di entry seterusnya...nur chenta akan show off (bunyi berlagak) hadiah dari seorang sahabat (nama akan di mention di entry selepas ini:)) dan ummi tersayang...


2 Comments:

Blogger MEDIHA OMAR said...

Happy birthday Nur! Love, Dea

10 November 2011 at 16:12  
Blogger nur chenta said...

sorry for late...thanks a lot dear friend...may allah bless u:)

10 December 2011 at 20:15  

Post a Comment


? ?